Dieta a pohyb

08.07.2009 13:59
Všichni víme, že nadbytečné kilogramy se ukládají pokud přijímáme více energie než vydáváme. Všichni víme, že ne dieta, ale pohyb je klíč k úspěchu při hubnutí. Přesto raději volíme stravovací pasivitu než fyzickou aktivitu. Jestli chcete zhubnout tak se bez pohybu neobejdete. Bez fitness, pohybu a cvičení nemáte šanci. Proto si pročtěte tento článek, který Vám ukazuje jak pohybem zhubnout co možná nejmíň namáhavě.



Diety a hubnutí bez pohybu nejsou účinné
Pokud jíme od rána do večera a kromě práce v zaměstnání neděláme nic, náš příjem je větší než výdej, což se projeví na váze. Výdej energie není možný jen sportem, ale i fyzickou prací, chůzí a veškerou další pohybovou aktivitou. Navíc, pokud si naordinujete dietu, ale nezapojíte do svého hubnoucího plánu pohybovou aktivitu, tělo nebude hubnout z tuků, ale ze svalů.

Dieta a sport – přátelé nebo odpůrci?
Samozřejmě je třeba snížit množství jídla a zlepšit jeho kvalitu, ale zároveň bychom měli zvýšit množství pohybu. Pouze spojení těchto dvou aktivit je klíčem k úspěchu! Nejhorší je pustit se po hlavě do hladovky (drastické diety se snadno porušují) nebo do sportu, ačkoliv předtím byl vaší největší pohybovou aktivitou nákup v samoobsluze. Je třeba začínat postupně.

Jak se správně hýbat při obezitě a nadváze
Pro začátek je ideálním pohybem chůze, tvrdí lékaři. Běh není pro začátečníky a obéznější jedince vhodný, neboť zvyšuje riziko zranění a příliš zatěžuje klouby. Teprve až své tělo trochu odlehčíte, můžete začít i sprintovat. Chůze by měla být rychlejší, aby se organismus dobře prokrvil a získal novou energii. Dávejte pozor na držení těla – neprohýbejte se dopředu ani dozadu, zhluboka dýchejte a mějte zastrčené bříško. Během cvičení si uvědomujte, že pohybem nejen že hubnete a děláte něco pro své zdraví, ale také modelujete svou postavu do žádoucích tvarů. Během cvičení zkrátka myslete pozitivně!

Pohyb při hubnutí – přiměřeně a pravidelně
Cvičení by zpočátku nemělo přesahovat 20 minut. Cvičte minimálně třikrát denně, postupně můžete zvýšit četnost až na cvičení obden. Nejlepší je organizované cvičení, kde jste pod dohledem odborníka a přítomnost ostatní vás nutí vydržet až do konce. Výborné je pro hubnutí také plavání a cyklistika.

Všeho s mírou!
Před každým cvičením je třeba se protáhnout a připravit tak tělo na fyzickou zátěž. Ideální je např. strečink. Jakmile ucítíte bolest nebo bodání ve svalech, začnete být dušní nebo se dostaví závrať, ihned se cvičením přestaňte. Intenzita pohybu by měla být taková, abyste se zapotili, ale zároveň se z toho nezhroutili.

Rizika rychlého váhového úbytku
Optimální váhový úbytek je dva až pět kilogramů za měsíc. Rychlá váhová ztráta vede k odbourávání svalů, ne tuku, proto je výsledkem zvýšená únava a v konečném důsledku také známý jo-jo efekt. Rychlý váhový úbytek zvyšuje riziko vzniku různých nemocnění, např. žlučníkových kamenů.

Dietní program = pohyb + rozumný jídelníček
Účinný dietní program zahrnuje dostatek pohybu i změnu jídelníčku. Pokud se bojíte, že organismu nedokážete zajistit dostatek potřebných vitamínů a minerálů, mohou vám pomoci doplňky stravy.


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,