Gainery

08.07.2009 14:02
Příjem sacharidů by neměl podceňovat nikdo, kdo to s cvičením myslí vážně, ať už chcete nabrat či schodit sacharidy musí být nezbytnou součástí vašeho jídelníčku.Sacharidové přípravky – gainery jsou nápomocné především pro ty, kteří potřebují přibrat svalovou hmotu.



Gainerem se dá dobře navyšovat obsah sacharidů v jídelníčku, které jsou pro svalový růst nezbytné. Příjem gaineru je vhodný hlavně po tréninku pro rychlé doplnění energie. První po tréninkové jídlo musí obsahovat převahu sacharidů, proto se jako nejlepší první jídlo jeví sacharidový přípravek.

Gainer s vhodným obsahem sacharidů (cukrů) na 100g prášku by jich měl obsahovat od 60% – 90% sacharidů.

Nejčastější chybou je přijmout ihned po tréninku proteinový přípravek, ten je určen hlavně pro budování svalové hmoty
a tudíž 1 - 2 hodiny počká. Nejdříve doplňte vyčerpaným svalům energii ať zbytečně nepřicházíte o svalové bílkoviny!

Pro hubenější jedince, kteří se snaží nabrat svalovou hmotu bude platit pravidlo vyššího příjmu sacharidů po tréninku a pro jednice, kteří chtějí nějakéto kilo schodit bude platit pravidlo nižšího příjmu sacharidů po tréninku. Nedostatek sacharidů, které byli vyčerpány sportovní aktivitou - tréninkem poznáte tak, že se cítíte po tréninku unavení, malátní. Slabší jedinci mohou dokonce i omdlít. To se projevuje v důsledku ztráty energie při tréninku, kterou musíte při redukčním i objemovém tréninku vždy doplnit, aby tělo mělo „první“ energii, živiny pro další činnosti po tréninku.

Základní rozdíl mezi gainery je v procentickém zastoupení sacharidů na 100g výrobku.To znamená, že můžete koupit sacharidový přípravek, který bude obsahovat na 100g prášku namíchaného nápoje mezi 60g – 90g sacharidů.

Jaký tedy sacharid – gainer koupit?

Jestliže kupujete gainer proto, aby jste ho používali ihned po tréninku, kupte si gainer, který bude obsahovat vysokou převahu sacharidů tedy 75% a více. Pokud chcete sacharid používat po tréninku a i během dne, třeba jako doplnění chudých jídel na sacharidy, kupte si sacharid v rozmezí 60 – 80%.

Jako nejideálnější se jeví sacharid se zastoupením cukrů 75%, který je potom univerzální a nejvyhledávanějším sacharidem vůbec.   

Dávkování ihned po tréninku

Při hubnutí je vhodné po redukčním tréninku přijmout 20g - 30g sacharidového nápoje rozmíchaného ve 3dcl vody, jako pohotovostní příjem energie. Pokud potřebujete nabrat, po odcvičení objemového tréninku použijte 40g - 50g prášku rozmíchaného ve 4dcl vody a vypijte jej jako nápoj.

Dávkování během dne

Dávkování gaineru během dne je vhodné především pro těžko nabírající jedince, kteří můžou příjem sacharidů vysoce navyšovat. Taková jednorázová dávka může obsahovat až 40g prášku gaineru.

Během dne můžete přijmout tři dávky po 40g i s po tréninkovým příjmem sacharidového přípravku.

Vysoký příjem gaineru není vhodný pro osoby rychle nabírající tuk. V tomto případě používejte gainer po tréninku jako první zdroj energie v dávce kolem 20g – 30g. Během dne můžete gainer používat raději pouze v jedné dávce 30g - 40g.

Často se stává, že po vysokých a častých dávkách gaineru jedinci se sklony k nabírání tuků začnou přibírat, ale pouze na tělesném tuku. Tomu je nutné se vyvarovat. Proto nedoporučuji jedinců s tendencí nabírání tuku, gainery používat ve vysokých a častých dávkách. Pouze jimi doplňte potřebnou energii pro svalovou práci.Naopak vyšší a častější dávky mohou používat sportovci s problémem nabrat svalovou hmotu. V tomto případě nemůžete, ale spoléhat pouze na vysoký příjem gaineru, ale musíte celkově navýšit
příjem živin ze stravy.   


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,