Chlorella

08.07.2009 13:30

Řasy Chlorella z Třeboně můžeme podle způsobu pěstování rozdělit na řasy, které se pěstují ve vodní suspenzi pod širým nebem s přímým slunečním osvitem (pěstování autotrofní) a řasy pěstované v laboratorních podmínkách za výrazně změněného světelného režimu a energie nutná k růstu řasy je dodávána glukózou (pěstování heterotrofní).

Řasy Chlorella pěstované laboratorně mají výrazně navýšen obsah Chlorella růstového faktoru (CGF - 2,5x více). Nejvýznamnějším krokem technologického postupu je  však dezintegrace – mechanické narušení buněčného obalu.

Buňku řasy Chlorella si můžeme představit jako lískový oříšek, který všechny své výživné látky ukrývá uvnitř obtížně propustné skořápky. Náš organismus není přizpůsoben k tomu, aby trávicími enzymy narušil nepropustnou slupku a využil cenné složky buněčného obsahu. Vědcům z Akademie věd ČR se podařilo najít způsob, jak buněčný obal narušit a tím dosáhnout dokonalého využití všech živin.

Využitelnost vnitřního obsahu buňky Chlorella stoupla na čtyřnásobek.

Pouze naši zákazníci si mohou být jisti, že každý produkt řady Chlorella je připraven z řasy, která procesem dezintegrace bezvýhradně prochází a biologická využitelnost dosahuje až čtyřnásobku ve srovnání s jinými výrobky z řas.

Proč právě Chlorella?

Látková přeměna se u člověka vyvíjela a geneticky kódovala tisíce let pod vlivem přírodní stravy člověka sběratele a lovce. V průběhu posledních dvou století však došlo k tak rychlým změnám v životním stylu, ve složení stravy i ve stravovacích návycích, že se tyto změny nemohly nedostat s naším „naprogramovaným“ metabolismem do rozporu. Neadekvátní a nesprávná výživa je jednou z příčin tzv. civilizačních chorob. Snad proto moderní věda tak usilovně hledá ideální potraviny a zdravé nutriční doplňky. Chlorella, jako čistý produkt přírody, má všechny předpoklady se jedním z takových doplňků stát.

Jak jsme již uvedli, Chlorella jako jedinečný organismus, jehož původ je spojen nejen s počátkem vzniku atmosféry, ale je také považován za výchozí linii, vedoucí ke vzniku vyšších rostlin, se po celou dobu až do dnešního dne přizpůsoboval životním podmínkám. Díky tomuto vývoji, který trval miliardy let, si řasa Chlorella vytvořila řadu obranných látek, které je schopna předat našemu tělu v té nejčistší a nejpřijatelnější podobě.

Zde uvádíme ty nejdůležitější vlastnosti české Chlorelly:

       1.Bílkoviny, nazývané též proteiny, tvoří více než polovinu produktu Chlorella. Vnitřním složením připomínají bílkoviny živočišného původu. Jsou organismu lehce dostupné a proto také dobře využitelné. Tvoří základ lidského organismu. 
         Jsou potřebné pro výstavbu buněk a tkání.
 

       2.Tuky obsažené v produktu Chlorella mají vysoké zastoupení nenasycených mastných kyselin. Ty jsou nutné jako základní strukturní jednotky pro tvorbu látek, regulujících hladinu cholesterolu, upravujících krevní tlak a uplatňujících se v 
           prevenci srdečních a cévních onemocnění.

      3.Počtem vitamínů se Chlorella řadí mezi multivitamínové doplňky. Nikoliv však ve smyslu jejich absolutního množství, ale především pro jejich vzájemné zastoupení a využitelnost.

  • Nejvýznamnější z těchto látek je betakaroten, z něhož si organismus vytváří vitamín A, který je významným faktorem pro obnovu a růst buněk a také nezbytný pro zrak. Samostatný betakarotén hraje také důležitou roli v ochraně vůči nádorovým onemocněním. Navíc se uplatňuje při ochraně kůže proti ultrafialovému záření.
  • Vitamín F - není schopen náš organismus sám produkovat. Tento vitamín napomáhá udržovat dobrý stav kůže a kožních derivátů jako jsou vlasy a nehty.
  • Vitamín H - biotin. Působí proti bolestem ve svalech a únavě.
  • Vitamíny skupiny B - podporují tvorbu červených krvinek v organismu, zabraňují zánětlivým procesům v ústech a na rtech a podporují zlepšenou funkci nervové soustavy.
  • Vitamín C - Tento dobře známý vitamín zvyšuje naši odolnost vůči infekcím, únavě a má řadu dalších funkcí.

      4.    Široké spektrum dostupných minerálních látek v produktu Chlorella dává organismu možnost využít je podle jeho aktuální potřeby. Svalovou činnost příznivě ovlivňuje vysoké zastoupení využitelného hořčíku, krvetvorbu zase železo, mangan a měď. Účinnost inzulínu je spjata s jeho vazbou na zinek, kterého Chlorella rovněž obsahuje značné množství.

   5.       Nukleové kyseliny jsou významným doplňkem výživy, který v poslední době poutá pozornost odborníků. Jejich metabolismus (látková výměna) je dáván do souvislosti s dělením a obnovou buněk i se schopností organismu bránit se nemocem. Chlorella může být jejich pohotovým zdrojem.

   6.       Takové množství přírodního zeleného pigmentu - Chlorofylu, jako má řasa, nemá žádná jiná rostlina. Jeho funkce není v organismu ještě plně doceněna. Ví se však, že z něho vznikají látky uplatňující se v dýchacím řetězci buněk a příznivě v nich ovlivňují spotřebu kyslíku a produkci energie.

   7.       Chlorella růstový faktor - je název pro extrakt z řas, který zahrnuje řadu substancí, známých i dosud ještě neidentifikovaných. Prokázalo se, že má mimořádné terapeutické i preventivní účinky a to bez jakýchkoliv vedlejších vlivů. Stimuluje např. obnovu buněk, tvorbu bílých krvinek i jejich schopnost likvidovat bakterie v těle. Podporuje tím obranyschopnost organismu. Pozitivně působí na řadu dalších funkcí, takže lze mluvit o jeho harmonizující roli.


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,