Creatin

08.07.2009 13:36

Jak rychle a snadno získat svaly?

Kdo by nechtěl vypadat a dosahovat výkonů jako vrcholový sportovec? Samozřejmě, že je za tím spousta dřiny a potu. Ale existuje způsob, jakým to lze vše dost urychlit, aniž byste museli použít jakoukoliv zakázanou látku. Tento způsob se nazývá KREATIN.

Co je to kreatin?



Kreatin (angl. creatine) patří v současné době mezi nejpopulárnější doplňky výživy pro nárůst svalů a zvýšení jejich výkonu. Kreatin je látka, která v těle vytváří vysokoenergetickou sloučeninu kreatinfosfát. Kreatinfosfát tvoří spolu s ATP (adenosintrifosfát) zásobu energie přímo ve svalech.  Při fyzickém výkonu se energie ve svalech velmi rychle vyčerpává. Pro její obnovu je potřeba právě kreatinfosfátu, který tuto ATP energii ve svalech rychleji obnovuje. Díky kreatinu tedy svaly dostávají více energie a mohou tak rychleji růst. Kreatin přirozeně působí na nárůst čisté svalové hmoty i u jinak těžce přibírajících jedinců a nepřímo působí na odbourávání podkožního tuku. Více svalů a méně tuků!! Doplňováním kreatinu do těla se znatelně zlepšuje sportovní výkon jedince, jeho síla, dynamika i rychlost. A lepší sportovní výkony samozřejmě znamenají lepší sportovní výsledky a více vítězství. Lidské tělo si kreatin dokáže vytvářet samo, ale toto množství je pro potřebný nárůst svalové hmoty velmi malé. Je tedy nutné kreatin získávat z vnějších zdrojů jako jsou maso či mléko. Nejlepším zdrojem jsou však doplňky výživy, které obsahují kreatinu mnohem více. Účinek kreatinu je tak znát již po několika dnech. Je doporučován nejen pro kulturisty, ale také pro hokejisty, basketbalisty, ragbisty či boxery.

Kreatin-účinky



·    Nárůst čisté svalové hmoty

·    Nárůst objemu svalů- kreatin zadržuje vodu v těle. Svaly se tak mohou zvětšit až o 15 % a hmotnost obvykle naroste o 1–2 kg.

·    Lepší regenerace svalů

·   Omezení vzniku kyseliny mléčné (bolest svalů po zátěži)

Použití


Jedinečná je kombinace kreatinu s jednoduchými cukry, především glukózou. Vynikající je rozmíchat dávku v 3dcl džusu nebo iontového nápoje. Obvykle se používá 5g kreatinu spolu s 20-50g glukózy ihned po tréninku. Současné použití s glukózou zvyšuje využitelnost kreatinu přibližně o 50%. Výhodné je také při budování svalů současné použití kreatinu s L-Glutaminem. Naopak nedoporučuje se společné užívání s kofeinem (káva, čaj, cola atd.). Snižuje se totiž jeho využitelnost a kreatin se začne více vylučovat z těla.

Dávkování

Jednotlivé dávky by neměly být menší než 3-5g (= 2 zarovnané čajové lžičky). Z počátku (asi 4 dny) by se denní dávky měly pohybovat mezi 15-20g = 3x-4x denně 5g. Tomuto období se říká fáze nasycení. Poté následuje fáze udržovací, která trvá 11- 21 dní a stačí pouze 5g denně (při hmotnosti 70-80kg). Následně se užívání na 14-20 dní vysadí.

Formy kreatinu


Creatine monohydrát - obsahuje od 95 do 100% creatinu. Jde o vysoce kvalitní a čistý kreatin bez jakýchkoliv přísad.

Kre-Alkalyn - nová nejsilnější forma kreatinu vyvinuta na základě dlouholetého intenzivního výzkumu. Ten ukázal, že obyčejný kreatin má hodnotu PH nižší než 7,0 a tím se při styku s kapalinou rychle přeměňuje na kreatinin, což je látka s vedlejšími účinky ( křeče, nevolnost), které byly dosud přisuzovány kreatinu. Kre-Alkalyn je světově prvním a jediným kreatinem s hodnotou PH vyšší než 12,0. Výsledkem je stabilní a jedinečný Kre-Alkalyn, který se nepřeměňuje na kreatinin. Tím Kre-Alkalyn zaručuje 100% využitelnost a všechny pozitivní účinky kreatinu pro maximální svalový růst.

Creatine Ethyl Ester (CEE) - nejmladší a zároveň velmi stabilní forma kreatinu. Jde o sloučeninu kreatinu a esteru, která má za následek mnohem lepší vstřebávání kreatinu, snížený pocit nadýmání a minimální zadržování vody v těle. Estery jsou organické sloučeniny, které vznikají esterifikací (reakce karboxylové kyseliny a alkoholů). Esterifikovaný kreatin je efektivnější při pronikání buněčných stěn díky rozpustnosti v tucích.  Proto při aplikaci většinou postačuje i poloviční dávka než obyčejného kreatinu. CEE zvyšuje tvorbu čisté svalové hmoty a explozivní sílu, zvyšuje výkonnost při náročném tréninku, maximalizuje hladinu energie a urychluje regeneraci. Další výhodu CEE oproti klasickému kreatin monohydrátu je menší zavodnění a následné zatuhnutí svalů. Což je důležité u dynamických sportů (hokej, basketbal, atletika, ragby atd.).

Kdokoliv z Vás by chtěl rychle nabrat svalovou hmotu, bez kreatinu se neobejde. Nejčastěji se dá sehnat ve fitness obchodech. Nejlevněji samozřejmě v internetových obchodech jako je např.www.doplnky-fitness.cz


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,