Tribulus Terrestris

08.07.2009 13:56
Tribulus terrestris je rostlina rostoucí v mnoha tropických i mírných pásmech světa. Mnoho různých kultur ho používá mnoha způsoby. Například, Řekové používali Tribulus terrestris jako diuretikum a náladu zlepšující prostředek. Indiáni ho používali jako diuretikum, antiseptikum, a protizánětlivý lék. Číňane ho používali na různorodé účely na játra, ledviny, a kardiovaskulární nemoci. V Bulharsku se užíval Tribulus terrestris jako sexuální stimulant a proti neplodnosti. V poslední době, ho začali používat také východní evropští atleti a síloví závodníci.

 

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris je rostlina rostoucí v mnoha tropických i mírných pásmech světa. Mnoho různých kultur ho používá mnoha způsoby. Například, Řekové používali Tribulus terrestris jako diuretikum a náladu zlepšující prostředek. Indiáni ho používali jako diuretikum, antiseptikum, a protizánětlivý lék. Číňane ho používali na různorodé účely na játra, ledviny, a kardiovaskulární nemoci. V Bulharsku se užíval Tribulus terrestris jako sexuální stimulant a proti neplodnosti. V poslední době, ho začali používat také východní evropští atleti a síloví závodníci.

Stejně jako lidé mají i rostliny svůj hormonální systém. Tam kde v živočišném organismu funguji hormóny funguji v rostlině Fytosteroly. V 70. letech se začalo vědecký potvrzovat proč některé rostliny funguji tak jako fungují, je to právě díky fytosterolům, které dokáži ovlivnit i pochody v živočišném organismu. Pro své mírnější účinky, a tím i vedlejší účinky, se rostliné fytosteroly začaly hojně používat v medicíně.

Právě směs fytosterolu v tribulusu patří k nejefektivnějším prorůstovým kombinacím, které byly zatím objeveny. Sušina plodů a kořene rostliny obsahuje více než 45 % směsi furostanolu, furostenedionu a protodioscinu, tedy "anaboliky" mezi fytosteroly.

Tribulus terrestris dokáže zlepšit vylučování mužského pohlavního hormonu. Studie potvrzuji, že funguje velmi dobře když se používá v kombinaci s DHEA a androstenedione. To zvýšilo mužský pohlavní hormon v různé úrovni, ačkoliv, to dokáží DHEA nebo andro i bez Tribulusu. Takže spíše než testosteron prekurzor, vede testosteron k výrobě luteinizing hormonu (LH). Když se zvedne hladina LH, zvedne se i přírodní vylučování mužského pohlavního hormonu. LH je hormon, který rovněž ovlivňuje sexuální aktivitu. Lze tedy pochopit proč je užívaný k zlepšení plodnosti a potence. Laboratorní studie na zvířatech prokázaly, že Tribulus terrestris zvyšuje množství spermatu stejně jako jeho pohyblivost během 30 dnů. Toto je dobrý doplněk pro muže a ženy ke zvětšení jejich sexuální aktivity.

K farmaceutickému použití tribulusu došlo poprvé v osmdesátých letech v Bulharsku v produktu Tribestan. Tento se používal k léčbě premenstruálního a postmenopauzálního syndromu u žen a andropauzálního syndromu u mužů. Tribestanem byl testován více než 12 let u mnoha set osob, převážně žen. Vynikající vlastnosti Tribestanu je, že zvyšuje citlivost hypothalamu k využití a regulaci mužských i ženských sexuálních steroidů jako androgenů a estrogenů.

Klinické testy neprokázaly toxicitu ani vedlejší účinky, a to ani při podání velmi vysokých dávek. S těmito vlastnostmi Tribestan rychle pronikl i do sportu jako povzbuzující přípravek a pro kombinaci se steroidy.


Dávkování:

Pro starší 30let:
Na každých 20 kg váhy užít jednu 500mg kapsli denně.

Pro steroiďáky:
Běžně se doporučuje brát 750 až 1,250 mg denně, rozdělené mezi jídlo, spolu s 100 mg DHEA denně a spolu s 100 mg androstenedione denně abyste dosáhli výsledků.

Je jedno jestli to berete na lačno nebo po jídle, hlavní je to dobře zapít.


Praxe:
Tolik teorie. která má za úkol zvednout prodejnost Tribulusu, v praxi se projevilo, že reálné použití tribulusu je ve dvou oblastech:

1/ pro muže starší 40let. V tomto věku je již vlastní hladina testosteronu natolik nízká, že lze pocítit podávání tribulusu. Pro muže nad 50 let, je účinek obrovský ! S velmi pozitivním vlivem na mentální i tělesnou svěžest.

2/ pro steroiďáky. Zde je to oblíbený "udržovač" hladiny testosteronu a "obnovovač" tvorby vlastního testosteronu při ukončení kůry. Používá se i pro zesílení účinku kůry.

Za třetí jsou nemocní ... ale to nepočítám, protože pro ty jsou účinnější látky.

Související výrazy:

Tribulus terrestris, tribulus, terrestris


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,